Movel uitgeven?

Ben jij een schrijver?

Interesse om een Movel uit te geven? Lees dan vooral verder.

Afgelopen jaren zijn er heel wat technologische ontwikkelingen geweest die het mogelijk maken om nog meer informatie op nog meer plekken tot je te nemen. Dit brengt veel te weeg in medialand.
Maar als je kijkt naar boekenuitgevers dan vallen de initiatieven nog op 1 hand te tellen: Amazon.com, Lulu.com, Google Reader, Readius en …
Waarom moeten we nu met een apart apparaat worden opscheept terwijl iedereen al met een mobiel device met een scherm in de broekzak rondloopt?
Wij willen met Movels de best of both worlds combineren waarbij je verhalen van schrijvers op je mobiel kunt lezen. En de Movels kunnen anytime/anywhere gekocht en gelezen worden.
Verder geloven wij heilig in The Long Tail en willen we op den duur zoveel mogelijk schrijvers de kans geven om hun werk uit te geven.
Last but not least is de vorm waarin wij de Movel gieten (Mobiele software die je eenmalig downloadt) een ideale manier want de Movel is goed te beschermen (mensen kunnen de software niet gratis delen met andere) en het is voor heel veel mobiele telefoons geschikt.

Download nu de 1ste Movel en beslis of jij ook auteur van een Movel wilt worden.

Startup Hoofdmenu

 

movel1_movelslogo.jpg movel1_inhoud.jpg

 

Inhoud Movel Pop-up menu

 

movel1_tekst2.jpg movel1_ingamemenu.jpg

Wat is nou een Movel?

Het is een eenmalige download die je installeert op je mobiel en dan altijd kosteloos kunt gebruiken. De hoeveelheid tekst is bepalend voor hoeveel mobiele telefoons het geschikt is maar ga er vanuit dat jouw Movel zal werken op de meerderheid van mobieltjes die de laatste 2 jaar zijn uitgekomen.
Een Movel bestaat uit een cover image en vervolgens je verhaal, niets meer niets minder.
Uiteraard hebben wij wel features ingebouwd die het aangenamer maken voor de lezer zoals 3 font groottes, wit op zwart of zwart op wit lezen en op schermen die niet vierkant zijn kun je de tekst 90graden draaien. Verder is er een hoofdstuk indeling, zal de software onthouden waar je bent gebleven (ook als je tussendoor gebeld wordt), is er tijdens het lezen te zien hoe ver je in het hoofdstuk en totale verhaal bent. Ook hebben we bij de eerste Movel de mogelijkheid ingevoegd om de schrijver te bellen en je reactie te geven op de Movel.

Inhoud

Movels is een platform en geen traditionele uitgever. Wij zullen dus nooit inhoudelijk je tekst beoordelen. Simpelweg omdat wij hier geen verstand van hebben. Een andere reden is dat wij zoveel boeken als onze serverruimte toe laat kunnen uitgeven en dat is zoals je weet de dag van vandaag oneindig. Wij hoeven niet te kiezen, we laten de keuze bij de auteur om een Movel uit te brengen, of niet.

Dat we geen traditionele uitgever zijn brengt ook beperkingen met zich mee, wij verwachten dat het manuscript dat je opstuurt 100% af is en direct te implementeren is. Wij zullen geen redactie gaan voeren over jouw teksten. Zie dit als een voordeel of een nadeel, maar zoals je weet “Elk nadeel heb zijn voordeel” – Johan Cruijff .

Wat moet de inhoud zijn van een Movel?
Zoals hierboven al gezegd zullen we niet de werkelijke tekst nalopen maar we hebben wel een mening over wat voor Movels we op korte termijn willen uitgeven. Wij zijn in het bijzonder geinteresseerd in:

– Verhalen die nergens anders zijn gepubliceerd.
– Verhalen die speciaal voor het medium geschreven zijn (of hele goeie match hebben).
– Verhalen die onze voorziene doelgroep aanspreken (jong volwassenen van tussen de 16 en 35 jaar die overweg kunnen met hun mobiel).
– Chick lit, goed geschreven verhalen voor de vrouwelijke doelgroep waar je makkelijk in het verhaal kunt ‘duiken’.
Web 2.0 gerelateerde verhalen, ben je een tech blogger met een goed verhaal op de plank??
– Interactieve verhalen waarbij de lezer invloed heeft op de verhaallijn.

Doel korte termijn

Na de release van de 1ste Movel geschreven door Thomas van Aalten en exclusief uitgegeven als Movel zullen we in de maanden erna de Movels catalogus uitbreiden met 10 tot 20 verhalen/boeken/romans die wij tegen de reguliere prijs van Euro 4,50 zullen aanbieden op http://www.movels.eu
Wil jij 1 van die 20 Movels zijn neem dan contact met ons op en geef kort aan wat je zou willen uitgeven als Movel en wat je al werkelijk hebt uitgegeven.

Doel lange termijn

Een platform worden waar je Movels in alle soorten genres, lengtes en kwaliteiten kunt aanschaffen. Hierbij zullen we door middel van vele handige features het vinden van de juiste Movel voor jou zo makkelijk mogelijk willen maken.

Rechten

Wij zullen jou als schrijver om een veklaring vragen waarbij jij aangeeft dat het verhaal 100% uit jouw pen is gekomen en dat het auteursrecht dus bij jou ligt.
Movels zal niets van een schrijver willen claimen m.b.t. rechten van het verhaal. Movels is een uitgever waar je je verhaal/roman/boek op uit kunt geven en als je wilt kunnen we het stop zetten. Alle auteursrechten zullen dus bij jou de schrijver blijven. De schrijver zal tevens moeten tekenen voor het feit dat hij de rechten van het verhaal geenszins aan een andere partij heeft gegeven (een al gepubliceerd verhaal kan hier onder vallen).

Kosten voor de Schrijver?
Geen.

Opbrengsten
Je deelt mee in de netto opbrengsten van jou Movel. De royalty % liggen hoger dan wat je bij het uitgeven van een echt boek ontvangt maar daar en tegen is de kostprijs voor de consument ook lager. Meer informatie over de opbrengsten voor jou als schrijver zijn op te vragen via onderstaand mail adres.

En NU?
Mail naar ikbenschrijver@movels.eu voor meer info omtrent het uitgeven van een Movel!

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: