Eerste ‘Movel’ in Nederland – Download nu!

Thomas van Aaltens vijfde roman Exile alleen op mobieltje verkrijgbaar
Eerste ‘Movel’ in Nederland

Movel1_Promo2_web Movel_Phone_web

Schrijver Thomas van Aalten heeft de conventionele wetten van de literatuur weer eens getart. In samenwerking met het bedrijf The Saints Content Creators zal van Van Aalten een roman verschijnen die alleen te lezen is vanaf een mobieltje.

De Movel van Exile kan vanaf NU gedownload worden op meer dan 150 soorten mobiele telefoons, na het verzenden van een SMS met de tekst MOVEL1 naar 4443 (€0,40cent + datakosten). Aanschaf van de Movel na de boekenweek kost €4,50. De Movel hoeft slechts eenmalig gedownload te worden en kan vanaf dan altijd (gratis)gelezen worden. Het lezen van de tekst op het scherm werkt volgens de bedenkers ‘verbluffend goed’ en is ideaal voor onverwachte momenten dat je moet wachten: zo heb je altijd een boek bij je.

Eerder haalde Van Aalten al de pers met de podcast van zijn laatste roman Coyote(2006). Met het verschijnen van Exile is weer een nieuwe medium aangeboord. De tekst zal nergens anders gepubliceerd worden dan op de mobiel. De publicatie van Exile is een initiatief van The Saints en de auteur zelf, er heeft zich geen uitgeverij mee bemoeid.

Van Aalten: “Exile is een verhaal waarbij de inhoud echt bij de vorm past. Zoals vaker met een verhaal van mijn hand zal de lezer in verwarring worden gebracht, maar nu vooral dankzij het feit dat je met je mobieltje minder snel in één keer kan terugbladeren. Je moet je laten overrompelen. Deze ‘movel’ is zwaar aangezet. Hij zit vol parallelle werelden, verhalen in verhalen en verbanningen naar een digitaal universum. Nee, de movel zal nooit het boek vervangen, juist Exile neemt de huidige technocratie onder de loep. Door ons gebruik van Second Life, YouTube en MySpace ontstaan nieuwe realiteiten die vaak alleen maar leegte herbergen. Exile zoekt de marge van die leegte. Zoals Don DeLillo het goed verwoordde in zijn roman Kosmopolis: “Mensen gaan niet meer dood tegenwoordig, is dat niet het credo van onze cultuur?”

Voor meer info ga naar: www.movels.eu

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: